Tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 R MT

Pokud rekonstruujete nebo stavíte velký dům s tepelnou ztrátou 6 kW až 14 kW a přejete si vytápět tepelným čerpadlem, nabízí se oblíbená tepelná čerpadla Daikin z produktové řady Altherma 3 R MT. Jsou spolehlivá a nabízíme na ně záruku 7 let.

Tepelná čerpadla vzduch – voda pro objekty s tepelnou ztrátou 6 kW až 14 kW.

Produktová řada tepelných čerpadel Daikin Altherma 3 R MT nabízí splitová tepelná čerpadla s venkovní jednotkou ERRA a možností propojení s malou vnitřní nástěnnou jednotkou nebo s vnitřní jednotkou s integrovaným zásobníkem na vodu.

Tepelná čerpadla Daikin Altherma 3 R MT jsou určena pro vytápění s možností ohřevu teplé vody i chlazení.

Vnitřní a venkovní jednotka jsou propojeny kabely a potrubím s chladivem R32 (“chladivové připojení”).

Daikin Altherma 3 R MT je tepelné čerpadlo vzduch – voda, které pracuje v setu vždy jako venkovní + vnitřní jednotka. Tepelné čerpadlo Altherma 3 R je nejčastěji řazeno do kategorie středně-teplotních.

Vnitřní jednotku je možné zvolit buď pouze pro vytápění, nebo pro vytápění a chlazení. Zásobník na ohřev vody je buď integrovaný, případně k malé vnitřní nástěnné jednotce lze napojit externí zásobník na ohřev teplé vody.

varianta s vnější jednotkou a vnitřní jednotkou s integrovaným zásobníkem pro ohřev teplé vody

varianta s vnější jednotkou a malou vnitřní nástěnnou jednotkou s externím zásobníkem pro ohřev teplé vody

Na tepelné čerpadlo můžete získat také dotaci. Na čerpadlo s ohřevem teplé vody získáte min. 45 000 Kč. Kotlíková dotace pro nízkopříjmové skupiny obyvatel činí až 180 000 Kč. Se získáním dotace rádi pomůžeme a poradíme, jaká možnost je pro Vás nejvýhodnější.

Základní vlastnosti tepelného čerpadla Daikin Altherma 3 R MT

Tepelná čerpadla Altherma jsou určena pro vytápění objektu a ohřev teplé vody, případně chlazení.

  • určeno pro vytápění, případně ohřev teplé vody i chlazení
  • vhodné pro objekty (novostavby či rekonstrukce) s potřebou energie na vytápění a ohřev vody od 6 kW do 14 kW
  • účinnost až A+++
  • teplá voda pro vytápění až 65 °C
  • tichý provoz (v režimu Low Sound je akustický tlak 35 dBA ve vzdálenosti 3 m)
  • snadné ovládání prostřednictvím displeje, nástěnného ovladače či mobilní aplikace

Rozměry vnitřních jednotek:

  • bez TUV jednotky: 840 x 440 x 390 mm (v x š x h)
  • s TUV jednotkou: 1850 x 595 x 625 mm (v x š x h)

8 důvodů pro tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 R MT

Spolehlivost podložená zárukou 7 let.

  • 1. TICHÝ PROVOZ
    Aby tepelné čerpadlo nerušilo Vás ani Vaše sousedy, je třeba pořídit si takové, jehož provoz je opravdu tichý. Tepelné čerpadlo ERRA má hlučnost pouze 38 dBA ve třech metrech od zdroje (35 dBA v tichém režimu). Snadno tak splní hygienické požadavky pro instalaci. Kompresor, který je srdcem tepelného čerpadla, je obklopen třívrstvou izolací skládající se ze vzduchové vrstvy, izolačního materiálu a kovové skříně. Tím je zajištěn velmi tichý chod.
  • 2. VELKÉ ÚSPORY
    Zárukou nízkých provozních nákladů je maximální výkon tepelného čerpadla (tedy perfektní účinnost) při co nejnižším příkonu.
    Tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 R MT má celoroční sezónní účinnost SCOP dle EN14511 pro 35 °C 4,81 (A+++) a pro 55 °C 3,42 (A++). Jednotku lze také kombinovat s volitelným zásobníkem TUV (teplé užitkové vody), s připojením na solární kolektory, díky kterým využijete další obnovitelné energie a zvýšíte účinnost tepelného čerpadla.
  • 3. ŠPIČKOVÁ TECHNOLOGIE
    Hlavní komponenty jsou navrženy tak, aby čerpadlo Daikin Altherma 3 R MT dosáhlo dokonalosti. Takovými hlavními komponenty jsou například kompresor s dvojitým vstřikováním, jediný ventilátor i pro velkokapacitní jednotky či zbrusu nové opláštění. Společnost Daikin je navíc průkopníkem ve výrobě tepelných čerpadel s chladivem R-32. Toto chladivo se svou funkcí vyrovná běžným chladivům, i když má nižší hodnotu GWP. Dosahuje však vyšší energetické účinnosti a nižších emisí CO2.
  • 4. SKVĚLÝ DESIGN:
    Jedním z klíčových aspektů, podle kterého si vybíráme tepelné čerpadlo, je rozhodně také design. Jednotka Altherma 3 R MT má skvělý design, který získal ocenění IF a Red Dot pro rok 2019. Ventilátor je vkusně skrytý pod černou mřížkou.
  • 5. TEPLOTA VSTUPNÍ VODY AŽ +65 °C
    Tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 R MT umí vyrábět topnou vodu o teplotě +65 °C. A to navíc bez pomoci záložního elektrického dohřevu i při teplotě -15 °C. Toto tepelné čerpadlo tedy můžete bez obav napojit na stávající radiátory a užívat si teplo a komfort. A zima Vám opravdu nebude.
  • 6. GARANCE NEZÁMRZU
    Garance vytápění čerpadlem Altherma 3 R MT i při -25 °C. Nemusíte mít obavy, že by toto tepelné čerpadlo při extrémních mrazech vypovědělo službu. Je konstruované tak, aby zajistilo teplo, i když venku bude mrznout, jako když praští. Jednotka má speciálně upravený výměník tak, aby zkondenzovaná vlhkost nezpůsobila zamrznutí jednotky a snadno odtávala. Vše je pečlivě testováno při extrémních mrazech a vlhkostech ve vývojových centrech v Plzni na Borských polích, kde se jednotky vyrábějí.
  • 7. SPOLEHLIVOST POTVRZENÁ ZÁRUKOU 7 LET
    Daikin vyrábí tepelná čerpadla již více než 60 let, přičemž čerpadla typu vzduch – voda od roku 2006. Za tu dobu bylo v ČR dodáno více jak 10 000 tepelných čerpadel, což by nebylo možné, pokud by zákazníci s produkty nebyli spokojeni. Vysoká spolehlivost jednotek Daikin je prověřená a proto výrobce nabízí prodlouženou záruku 7 let. Ta je podmíněna pouze pravidelnou roční údržbou.
  • 8. KOMFORT NA JEDNO ZMÁČKNUTÍ
    Ovládání tepelného čerpadla Daikin je velmi jednoduché. Stačí zmáčknout tlačítko a za chvilku máte teplo. Je možné nastavit plně automatický režim pomocí časovače. Tepelné čerpadlo je možné také ovládat na dálku pomocí volitelného WiFi ovládání. Ovládání je jednoduché a intuitivní, takže to zvládne opravdu každý.

Videoprezentace tepelného čerpadla Daikin Altherma 3 R MT

Další informace k tepelným čerpadlům a proč zvolit námi nabízenou značku Daikin najdete na produktové stránce Tepelná čerpadla.

Datum článku: 13.2.2024

Každý měsíc posíláme zajímavé informace, jak správně vytápět, větrat nebo získávat energii. Přihlášením souhlasíte s podmínkami.

Zadat nezávaznou poptávku

Přidat další přílohu

Přihlášení k odběru novinek

Děkujeme za Vaši poptávku.

Vaše poptávka byla úspěšně zaznamenána a putuje ke zpracování.
Kopie zadání Vám přijde obratem do e-mailové stránky.

Děkujeme za registraci.

Formulář byl úspěšně odeslán na info@v-system.cz

Děkujeme za registraci.

Formulář byl úspěšně odeslán.

Děkujeme za registraci.

Pokud byla úspěšná, informace o registraci přijde obratem do Vaší e-mailové schránky. Prosíme zkontrolujte si.