Tento týden 24.-27.4. jsme Vám k dispozici na Stavebním veletrhu Brno. Přijďte za námi.

 

Jistoty mizí, elektřina zůstává

Často se nás klienti ptají, co je ideální technologie pro vytápění. Odpověď je posledních několik let stejná. Postavte dům tak, aby topit bylo nutné co nejméně a co nejkratší část roku. Pak bude tato otázka prakticky zbytečná.

Na co budou jezdit auta? A jak budou provozovány domy?

Všimněte si, kolik diskuzí doslova „víří“ kolem toho, na co budou jezdit auta. Možností je spousta – CNG, vodík či na elektřinu? Kdo to ví? Vedeme stejnou plamennou diskuzi nad domy? Určitě slyšíme o alternativách. Ale kdo by loni touto dobou hádal, že si za plyn připlatíme násobky cen z ledna 2020? Kolik klientů – dnes neexistujících společností – hledalo co půl roku výhodnější a levnější tarif na cokoliv?

Dobře promyšlený dům

Neúprosné fyzikální zákony a počasí, které nejde naplánovat, nabízejí jedinou smysluplnou zásadu pro to, jak se rozhodnout: postavit dům tak, aby byly jeho ztráty minimální. A pak bude doopravdy jedno, čím se rozhodnete topit.

Kdy a proč dům otočený ke slunci

Proto doporučujeme elektřinu. Kdo chce jen tu čistou, může si ji objednat. Kdo plánuje maximum úspor, navrhne dům otočený ke slunci a s takovým sklonem střechy, aby pochytal maximum sluneční energie. Elektřina je nejperspektivnější už proto, že jsme schopni si část energetických potřeb domu v slunných dnech pokrýt z FVE. I tady však musíme dobře plánovat a dům FVE přizpůsobit. Třeba i proto, aby se nám do technické místnosti vešla baterie a bylo jí tam dobře.

Elektřina je nejperspektivnější už proto, že jsme schopni si část energetických potřeb domu v slunných dnech pokrýt z FVE.

Univerzalita zdroje

Elektřina je skvělá, protože tvoří základ energetické bezpečnosti země, pro svou univerzalitu, distribuci a perspektivu vývoje.

I proto k ní směřují automobily. Protože je zkrátka jednodušší postavit čerpací stanici se souborem zásuvek, než čerpací stanici na vodík.

Obnovitelnost zdroje

O zelené energii si může každý myslet své. Ale nikdo nezpochybní skutečnost, že odborníci na úspory nehledají alternativy k elektřině, ale způsob, jak ji zlevnit a jak ji bezpečně, ohleduplně a udržitelně vyrobit.

Proto věříme, že každý dům umíme navrhnout a pak vytápět elektřinou, větrat a vybavit zdrojem obnovitelné energie tak, že provozní a servisní náklady budou na minimu.

Každý dům umíme navrhnout a pak vytápět elektřinou, větrat a vybavit zdrojem obnovitelné energie tak, že provozní a servisní náklady budou na minimu.

Máte dotazy? Obraťte se na nás. Naši energetičtí specialisté se podívají i na Váš projekt a poradí, jak nejlépe dům postavit.

Další články, které by Vás mohly zajímat:

Každý měsíc posíláme zajímavé informace, jak správně vytápět, větrat nebo získávat energii. Přihlášením souhlasíte s podmínkami.

Zadat nezávaznou poptávku

Přidat další přílohu

Přihlášení k odběru novinek

Děkujeme za Vaši poptávku.

Vaše poptávka byla úspěšně zaznamenána a putuje ke zpracování.
Kopie zadání Vám přijde obratem do e-mailové stránky.

Děkujeme za registraci.

Formulář byl úspěšně odeslán na info@v-system.cz

Děkujeme za registraci.

Formulář byl úspěšně odeslán.

Děkujeme za registraci.

Pokud byla úspěšná, informace o registraci přijde obratem do Vaší e-mailové schránky. Prosíme zkontrolujte si.