Změřte si kvalitu vzduchu nejen v ložnici

Plánujete stavbu rodinného domu nebo rozsáhlou rekonstrukci domu, bytu či chalupy? Pokud ano, pak už ve většině oblastí pravděpodobně přesně víte, co chcete. Jak je to ale s řízeným větráním? Máte pocit, že jej nepotřebujete? Jestliže Vám záleží na skutečně zdravém domově, nepodléhejte subjektivním pocitům a informacím z okolí o tom, že řízené větrání a rekuperaci určitě nepotřebujete a jednoduše si kvalitu vzduchu ve Vašem současném domově změřte. Půjčte si od nás měřič CO2.

Měřič CO2 pomůže zjistit skutečnou kvalitu vzduchu

Příjemný pocit čerstvého vzduchu si můžete navodit vonnými svíčkami či aroma difuzérem. Ale jak zdravý skutečně vzduch je, nepoznáte jen podle toho, jestli voní. Dobré je to změřit. Co přesně můžete změřit, jsou hodnoty oxidu uhličitého, míra vlhkosti a teplota. Ideálně měřte ve stejné místnosti 3 po sobě jdoucí noci, za podobných teplotních podmínek venku a při stejném počtu nocležníků, třeba v ložnici nebo dětském pokoji. Porovnat si můžete hodnoty při:

  • 1. noc: při zavřených oknech a dveřích
  • 2. noc: při oknech na mikroventilaci a zavřených dveřích
  • 3. noc: při oknech na ventilaci a zavřených dveřích

Hodnoty samozřejmě můžete měřit také přes den – obzvláště pracujete-li na home-office, v obývacím pokoji při rodinné sešlosti, či v dětském pokoji.

Porovnání zjištěných hodnot z měřiče

Oxid uhličitý

Naměřené hodnoty, zejména koncentraci CO2, následně porovnejte s naší tabulkou.

Vlhkost

Vlhkost v interiéru je také velmi důležité nepodceňovat. Příliš suchý vzduch v noci dráždí sliznice a může Vás až nutit ke kašli. Naopak vlhký vzduch je prostředí příznivé pro vznik zpočátku neviditelných a nebezpečných plísní. O tomto tématu se dočtete v našem dřívějším článku, ale jednoduše a stručně optimum je 40-60 %.

Příjemná teplota

Velmi zajímavé pak budou hodnoty v kontextu naměřené teploty. Každý jedinec je individuální. Někdo má rád i v ložnici teplo, někdo naopak chladněji. Ale pokud chcete mít doma neustále čerstvý vzduchu a to i v noci a zároveň nevyhledáváte zrovna studenou peřinu, zejména v podzimních a zimních dnech se tyto 2 požadavky bez systému řízeného větrání s rekuperací vylučují. Obzvláště v menších místnostech.

Měřič CO2 od nás k zapůjčení

Data logger na měření hodnot kvality vzduchu Vám rádi zapůjčíme. Kontaktujte obchodního zástupce ve Vašem regionu.

A pokud se pak s námi podělíte o naměřené hodnoty, třeba na naše Facebooku, budeme rádi.

Měřič CO2
Měřič CO2

Každý měsíc posíláme zajímavé informace, jak správně vytápět, větrat nebo získávat energii. Přihlášením souhlasíte s podmínkami.

Zadat nezávaznou poptávku

Přidat další přílohu

Přihlášení k odběru novinek

Děkujeme za Vaši poptávku.

Vaše poptávka byla úspěšně zaznamenána a putuje ke zpracování.
Kopie zadání Vám přijde obratem do e-mailové stránky.

Děkujeme za registraci.

Formulář byl úspěšně odeslán na info@v-system.cz

Děkujeme za registraci.

Formulář byl úspěšně odeslán.

Děkujeme za registraci.

Pokud byla úspěšná, informace o registraci přijde obratem do Vaší e-mailové schránky. Prosíme zkontrolujte si.