Topení elektřinou po novelizaci vyhlášky o ENB 2020

Topit elektřinou nadále bude možné. A výhodné. Ač často slýcháme, že to nepůjde. Jak to tedy s topením elektřinou ve 2021 a dále vlastně je?

Novela vyhlášky o energetické náročnosti budov (ENB) nabyla účinnosti 1. září 2020. Tato vyhláška č. 264/2020 Sb. (náhrada původní vyhlášky č. 78/2013 Sb.) přináší pár změn. Ve výsledku ale jde o to, aby všechny nově stavěné domy byly kvalitnější, komfortnější a úspornější.

Elektřina vyjde v každém domě

Dobře promyšlenou kombinací jednotlivých technologií lze docílit takových hodnot, aby veškeré podmínky, včetně požadavku na obnovitelnou složku, byly splněny a elektrické vytápění jako komfortní zdroj bylo možné v domě instalovat.

Každý dům řešíme individuálně a poradíme si s každou stavbou.

Prohlédneme pozemek, zhodnotíme okolní zástavbu, orientaci ke světovým stranám a navrhneme doporučení pro energetickou optimalizaci. I drobné pootočení hřebene o pár stupňů přinese v moderním domě významné úspory za energie po celý rok díky pasivním ziskům či zvýšení efektivity fotovoltaické elektrárny.

Ukázky toho, jak PENB i při návrhu topení elektřinou pěkně vychází v reálných domech, najdete na našem Facebookovém profilu.

Technologie v moderním domě – komplexní řešení

Co navrhujeme kromě samotného vytápění? Technologie do rodinného domu navrhujeme tak, aby dávaly ekonomický smysl a zároveň naplnily potřeby obyvatel. Na prvním místě je čistý vzduch. Proto je součástí každého moderního domu řízené větrání s rekuperací. Rekuperace navíc dále snižuje tepelné ztráty objektu. Investici do topného a větracího systému navrhneme nejen s ohledem na budoucí úspory energií, servis, ale i na cenu pořízení.

Obnovitelnou energii dodáváme fotovoltaikou. Pro fanoušky nezávislosti na energetické síti doporučíme baterie. Ty jsou vhodné i pro zálohování všech podstatných technologií v domě. Kombinovat můžeme také s krbovými kamny či klimatizací. Záleží na preferencích každého stavebníka.

Naše služby – od návrhu topení elektřinou po PENB a dotace

Součástí našich služeb je jak posouzení již vydaných průkazů při změnách před dokončením, návrhy na optimalizaci stávajících průkazů, tak i přímo vydání samotného nového průkazu energetické náročnosti (PENB) a to jak pro rekonstrukce, tak pro novostavby rodinných domů.

Vydáváme i průkazy energetické náročnosti (PENB).

Jste investor, který chce elektrické vytápění a projektant mu oznámil, že to již od roku 2020 nejde? Nebo jste projektant a nemáte kapacitu řešit, jak na to? Neváhejte se na nás obrátit. Snu o čistém a pohodlném topení elektřinou se nemusíte vzdát. V našem týmu máme energetické poradce a rádi se vším pomůžeme.

Každý měsíc posíláme zajímavé informace, jak správně vytápět, větrat nebo získávat energii. Přihlášením souhlasíte s podmínkami.

Zadat nezávaznou poptávku

Přidat další přílohu

Přihlášení k odběru novinek

Děkujeme za Vaši poptávku.

Vaše poptávka byla úspěšně zaznamenána a putuje ke zpracování.
Kopie zadání Vám přijde obratem do e-mailové stránky.

Děkujeme za registraci.

Formulář byl úspěšně odeslán na info@v-system.cz

Děkujeme za registraci.

Formulář byl úspěšně odeslán.

Děkujeme za registraci.

Pokud byla úspěšná, informace o registraci přijde obratem do Vaší e-mailové schránky. Prosíme zkontrolujte si.